juni 16, 2024

Let’s go to the beach

Bij het strand denk ik gelijk aan helder blauw water en wit zand. Dit klinkt toch als een fantastisch plaatje. Echter, er zijn veel verschillende soorten stranden. Ze zijn onder te verdelen in vier categorieën. De eerste van de reeks is het zandstrand. Dit is de meest voorkomende en komt in bijna ieder land wel voor. Hoe heerlijk is het om je slippertjes in de hand te nemen en met je blote voeten door het strand te lopen. Het tweede strand is het kiezelstrand. Vaak bestaat dit strand uit een combinatie van kiezel en bijvoorbeeld zand, maar er zijn ook zeker een paar stranden die volledig uit kiezels bestaan. Dan hebben we de boulder stranden. Hier liggen rotsblokken die de oevers bedekken. Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we de schelpenstranden. Deze naam spreekt eigenlijk voor zich.

De Nederlandse stranden

Nederland heeft een lange kustlijn die van boven naar beneden loopt. In de winter wordt het strand vooral gebruikt voor lange strandwandelingen om uit te waaien en in de zomer wordt er naast het wandelen natuurlijk ook gezwommen en op het strand gelegen. Ook beschikt de Nederlandse kust over talloze strandtentjes, waar zowel gegeten als geborreld kan worden. Er zijn een aantal stranden erg populair, zoals Bergen aan Zee, Kijkduin, Cadzand, Bloemendaal aan Zee en niet te vergeten: Zandvoort.

Handige tips en tricks voor het strand

Het is heerlijk om zonder planning én stress naar het strand te gaan, maar soms is een kleine voorbereiding zeker niet verkeerd. De volgende tips en tricks wil jij zeker niet missen:

  • Last van zand op je strandlaken? Een hoeslaken kan hier verandering in brengen. Let het hoeslaken op zijn kop neer en leg in iedere hoek bijvoorbeeld een grote steen. Zo staat het randje van het laken omhoog en komt er minder makkelijk zand op je laken.
  • Neem een koeltasje mee voor het eten en drinken. Hydrateren is een van de belangrijkste dingen op een warme zomerdag.
  • Waar laat jij je waardevolle spullen als je een duik gaat nemen? Spoel een lege zonnebrandfles of shampoofles om en knip deze open. Doe hier je waardevolle spullen in. Er zal niet snel iemand zijn die deze fles van je gaat stelen.

Lastig lopen met badslippers in het strand? Naast dat je ze uit kunt doen, zijn er ook badslippers met een bandje achter om je enkel. Ipanema slipper en Reef slipper hebben deze trendy slippers in hun collectie.