juni 16, 2024

Hoe draag je een sluier op je grote dag?

Op je trouwdag wil je er uitzien en je voelen als een prinses. En wat is er vorstelijker dan het dragen van een prachtige sluier? Als je erover denkt om op je grote dag een bruidssluier aan te trekken, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden bij het sluier kopen.

Soorten sluiers

Er zijn twee hoofdtypen bruidssluiers: vogelkooisluiers en kathedraalsluiers. Vogelkooisluiers zijn korter en bedekken alleen het gezicht, terwijl kathedraalsluiers langer zijn en helemaal tot op de rug doorlopen. Als je niet zeker weet welke stijl voor jou geschikt is, bekijk dan eens wat foto’s van bruiden die beide soorten sluiers dragen en kijk welke je het mooist vindt.

Draagstijl

Als je besloten hebt welke stijl sluier je wilt, is het tijd om na te denken over hoe je hem gaat dragen. De meest populaire manier om een sluier te dragen is bevestigd aan een kam die in het haar gaat bij de kruin van het hoofd. Maar er zijn ook andere opties. Je kunt de sluier vastmaken aan een hoofdband of zelfs alleen dragen zonder enig hoofddeksel.

Oefenen!

Als je van plan bent een sluier te dragen, oefen dan vóór je grote dag met het opdoen ervan, zodat je precies weet hoe het moet. En vergeet niet je Maid of Honor je ermee te laten helpen als het zover is!

Het dragen van een sluier op je trouwdag is een prachtige manier om een vleugje traditie en elegantie toe te voegen aan je look. Zorg er alleen voor dat je de juiste stijl sluier voor je kiest en oefen van tevoren met het omdoen, zodat alles soepel verloopt op je grote dag. Kijk eens bij de beautiful bride shop voor inspiratie!