juni 16, 2024

Deze horloges mogen niet ontbreken in jouw collectie

Veel mannen hebben een passie voor horloges en beschikken zelfs over een collectie. Het is vrij logisch als je ziet hoeveel verschillende horloges er op de markt zijn. Horloges kan je onderverdelen in verschillende soorten. Van formele horloges tot aan chronografische horloges. In dit artikel bespreek ik de horloges die niet mogen ontbreken in jouw collectie. 

Formele horloges

Vaak zie je dat mannen bij een formele gelegenheid een pak of overhemd dragen. Om je outfit compleet te maken, is het zeker een aanrader om een formeel horloge te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een Tommy horloge. Deze horloges zijn relatief eenvoudig en beschikken over niet te veel opvallendheden. Op deze manier passen ze goed bij het dragen van formele kleding naar werk of een speciale gelegenheid. 

Chronografische horloges

Sommige mensen zullen niet weten wat chronografische horloges zijn, maar dit zijn horloges met een tweede secondewijzer of meerdere wijzerplaten. Deze horloges beschikken over een stopwatch om te tijd te maken. Dit zorgt voor een onwijs gave uitstraling aan de horloges zelf. Draag een chronografische horloges als je neutrale kleurige kleding draagt en je horloge springt er ongetwijfeld uit. 

Horloges met een verschillend uurwerk

Een horloge dat ook absoluut niet mag ontbreken in jouw collectie zijn horloges met verschillende uurwerken. Er zijn op dit moment twee verschillende uurwerken, namelijk quartz uurwerk en mechanisch uurwerk. Het heren horloge met een quartz uurwerk heeft als eigenschap dat het loopt op een batterij. Terwijl een mechanisch uurwerk loopt zonder elektronica. Allebei hebben ze verschillende voor- en nadelen.